22 Ekim 2009 Perşembe

Karınca yumurtası yağının istenmeyen tüyler için

Bu tür ürünleri bulunan Mucize Ürünler Şirketi’nin Kurucusu ve Genel Müdürü Engin Özkan, Hürriyet’in sorularını yanıtladı ve şunları söyledi:
İstenmeyen tüylere karşı karınca yumurtası yağı ile yapılan ürünler, kozmetik pazarında ‘savaş’ çıkmasına neden oldu.

KARINCA yumurtası yağının, istenmeyen tüyler için ucuz ve etkili çözüm önerdiği gerekçesiyle halk arasında popüler olmasıyla birlikte, bu ürün ile ilgili tartışmalar da gündeme geldi.

“Son dönemde bu ürünlere yönelik bir karalama kampanyası başlatıldığını görüyorum. Yapılan haberlerin çoğunun asılı yoktur. Bunların, bizimle aynı kulvarda koşmaya çalışan bazı firmaların, firma polikasından kaynaklanan karamlama kampanyası olduğunu düşünüyorum. Bize inceleme için geldiler, tek bir eksik yada sağlığı tahtid eden Karınca yumurtası yağı kremi unsur bulamadılar. Karınca yumurtası yağı satan bir başka firmaya da incelemeye gidildi, Mucize Ürünler Genel Müdürü Engin Özkan, “Karınca yumurtası yağının istenmeyen tüyler için ucuz ve etkili bir çözüm olması bazı firmaları çok rahatsız ediyor” iddiasında bulundu. onlarda hammadde faturası bulunmadığı için sorun yaşandı ve basına sanki karınca yumurtası yağı sakıncalıymış gibi yansıdı. Oysa karınca yağı satan firma da hammadde faturasının bulunmaması, tamamen o şirketin hatasıdır. Bu hatanın da faturasının ürüne çıkarılması anlaşılır gibi değildir.

Osmanlı da kullanıyordu
Bizim yaptığımız ulaşılabilirliğini kolaylaştırmak. Marketlerde yer almasını sağlamak. Burada önemli olan önerilen kullanım şekline dikkat etmek.”
Sağlık Bakanlığı sürekli denetimlerde bulunuyor eğer bir eksikliğimiz yada hatamız olsa hakkımızda ürün toplama kararı verilirdi.

Doğu illerinde özellikle bebeklere uygulanır ki büyüdüklerinde tüysüz olsunlar. Yani karınca yumurtası yağı bir gelenektir. Ancak böyle bir durum, sayısız kez denetlenmemize rağmen söz konusu dahi olmadı. Karınca yumurtası yağı yeni bir buluş değildir, Osmalı Döneminden bu yana Doğu illerinde hala yaygınlık gösteren bir üründür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder